BESCHERMD WONEN

diensten_beschermd_wonenStichting Betach is een zorgboerderij in het landelijke buitengebied van Wekerom en biedt onder andere een woonvorm voor zelfstandig, beschermd wonen voor vrouwen met Autisme Spectrum Stoornis (ASS) en/of ADHD en/of ADD. Wij bieden u een eigen studio 1 met een keuken, douche en toilet. Betach biedt u de mogelijk tot het deelnemen aan gezamenlijke activiteiten in de algemene ruimten en 24 uurs-ondersteuning in de nabijheid. Betach begeleidt u naar zo zelfstandig mogelijk wonen. Vanaf het begin vraagt wonen bij Betach een zekere mate van zelfstandigheid.

Zoals al op de site vermeld onder ‘Stichting Betach’ heeft ieder mens het recht op een veilige (woon) plek op deze wereld. In het bijzonder in ons zo goed gecultiveerde Nederland. Toch lukt dit niet voor iedereen, omdat het aanbod van prikkels niet verwerkt kan worden door mensen met ASS of andere psychisch sociale noden.

Rust, Regelmaat en Ruimte zijn de ingrediënten van de dagelijkse gang bij Betach.

Rust: door een duidelijke structuur te bieden in de prachtige, rustige omgeving die de Veluwe ons biedt.
Regelmaat: door een terugkerend patroon in aanbod van werk, ontspanning en woonactiviteiten etc.
Ruimte: de locatie in Wekerom biedt volop ruimte en dat willen we zo houden. Het beperken van groei in het aantal deelnemende bewoners en het aantal dagbestedingsplaatsen moet deze ruimte garanderen.

Financiering kan met een Beschermd Wonen indicatie. Dit kan via een WMO indicatie van de Gemeente. Dit is mogelijk in PGB vorm, maar ook met een WMO Zorg In Natura indicatie. Tevens is financiering vanaf 2021 ook mogelijk met een WLZ GGZ indicatie mogelijk Dit geldt voor de WLZ GGZ indicatie: Wonen met intensieve begeleiding.

Voor alle financieringen geldt dat er een eigen bijdrage gedaan dient te worden. Deze kunt u berekenen met behulp van de rekenhulp van het CAK:
https://www.hetcak.nl/zelf-regelen/eigen-bijdrage-rekenhulp

Bij een PGB en WLZ indicatie dient de huur apart betaald te worden. Deze huurprijs is afhankelijk van de verschillende studio’s en de huurprijzen variëren van €535,- (bruto huurprijs) tot en met €705,- (bruto huurprijs).

Op dit moment zijn alle studio’s bezet. Er is altijd een bepaalde mate van doorstroom, waardoor er op termijn weer een studio kan vrijkomen. We hebben een korte wachtlijst. Neemt u gerust contact met ons op via info@betach.nl voor meer informatie en het eventueel plannen van een kennismakingsgesprek. Wonen bij Betach is mogelijk met een diagnose ASS en/of ADD, ADHD. De benodigde indicatie voor wonen is WMO beschermd wonen of WLZ GGZ1.

Voor hulp met het regelen van bijvoorbeeld e indicatie zelf, kunt u altijd contact opnemen met Stichting MEE Veluwe. Zij bieden onafhankelijke clientondersteuning:
https://www.meevoormij.nl/clientondersteuning-2/

DONEREN

Uw donatie of gift aan Stichting Betach hebben we hard nodig! Elke bijdrage, hoe klein ook, kan al een verschil maken.

Wilt u doneren? Klik hier voor meer informatie.

LAATSTE NIEUWS

Schuur verbouwing

Opening nieuwbouw