DIERENVERZORGING

De dieren bij Betach hebben dagelijks verzorging nodig. Zij hebben voer nodig, vinden het fijn om in schone stal of wei te staan of lekker geborsteld te worden. De honden vinden het leuk om even lekker in het bos te ravotten. Ook het beleren, het trainen en het verzorgen van de paarden behoort tot de dagelijkse werkzaamheden.

Door middel van ‘paardentaal’ is er veel te leren aan de paarden, maar ook aan de deelnemers. Door gebruik te maken een bepaalde manier van het benaderen van paarden en het omgaan met paarden, komt er een natuurlijke omgang tussen mens en dier tot stand. Hoe meer je ermee bezig bent, hoe meer resultaten zichtbaar zijn, wat zorgt voor positieve ervaringen. Dit zal uitwerken dat deelnemers in een grotere mate van vrijmoedigheid komen, waardoor ze geloof in zichzelf krijgen en in staat zullen zijn om ook positieve ervaringen op te doen in de communicatie met hun medemens.

De volgende dieren zijn aanwezig: honden, kippen, konijnen, cavia’s, schapen, varkentjes, shetlandpony’s en paarden.

Paardrijden
Betach is absoluut geen manege, maar wil graag met behulp van paarden de kinderen verder helpen in het leidinggeven aan de paarden. Door dit goed te leren, zullen deze kinderen meer en meer in staat zijn ook positieve invloed uit te oefenen op het contact met andere kinderen, klasgenoten en zelfs op grote mensen. Door met grondwerk te starten en van daaruit ook het paard te berijden zullen kinderen stapsgewijs ontdekken wat het is om leiding te geven. Dit vergroot hun zelfredzaamheid.

Mennen
Het besturen van een paard en wagen heeft alles te maken met het goed kunnen aansturen van het paard. Onder deskundige leiding van de begeleider wordt de kinderen geleerd hoe je een paard moet op- en aftuigen, hoe je het paard moet in- en uitspannen en hoe je uiteindelijk veilig een tocht kunt maken. Dit programma leent zich bij uitstek voor de echte doorzetters. Het komt aan op inzicht (in de breedte van de wagen) en discipline (het paard altijd onder controle kunnen houden).

DONEREN

Uw donatie of gift aan Stichting Betach hebben we hard nodig! Elke bijdrage, hoe klein ook, kan al een verschil maken.

Wilt u doneren? Klik hier voor meer informatie.

LAATSTE NIEUWS

Schuur verbouwing

Opening nieuwbouw